Sabahın ilk ışıklarıyla beraber sokaklarda hummalı bir çalışmaya başlayan çöpçüler oldukça zor şartlarda geçimlerini sağlamaktadırlar. Bu zor şartlar ise çöpçülüğün gerektirdiği çalışma koşullarından kaynaklanmaktadır. Sokaklara insanlar tarafından bilinçsiz bir şekilde atılan ve çevre kirliliğine yol açan bu çöpleri temizleyen çöpçüler zorlu hava koşullarının yanı sıra bazı sağlık sorunlarıyla da yüz yüze gelmektedir.

Yazın sıcağı ya da kışın o dondurucu soğuklarına aldırmadan çalışan çöpçüler, geçimlerini sağlamak adına bu işi mecburen yapmaktadırlar. Çünkü bakıldığı zaman çöpçülük işini yapan kişiler oldukça yoksul kişilerden oluşmaktadır. Çalışmalarına rağmen de ekonomik yönden herhangi bir noktaya gelememeleri ya da yaşam kalitelerini artıramamaları aldıkları ücretlerden kaynaklanmaktadır. Çünkü çöpçülerin aldıkları maaşları ortalama olarak 3500 TL olarak karşımıza çıkar. Aldıkları bu ücretle geçinmeye çalışan bireyler ise ne yazık ki geçimlerini tam olarak sağlayamamaktadırlar. Bundan dolayı da ek olarak çalışacakları işler aramaktadırlar.

ÇÖPÇÜ OLMA ŞARTLARI NELERDİR?

Herhangi bir mezuniyete sahip olmayan adayların ve Devlet bünyesi altına girmek isteyen kişiler belediyelerin Çöpçü alımı ilanlarını inceliyorlar. Bu kapsamda ilanlar Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanıyor ve Ülkemizde bulunan farklı Belediyeler ve Büyükşehir Belediyeleri bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere Çöpçü alımı yapıyorlar. Bu doğrultuda çöpçü olmak isteyen adaylardan,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • Emekliliğe hak kazanmamış olmak,
  • Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
  • Görevini yerine getirebilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Çöp Kamyonu arkasında çalışabilecek olmak,

ÇÖPÇÜ MAAŞLARI 2021

Ülkemizde çöpçü olarak faaliyet gösterecek olan kişileri son zamanlarda bazı şirketler seçmektedir. Belediyelerin alacakları personeller için ihaleye giren bu kişiler belediyelerin ihalelerini kazanmaları durumunda istenilen sayıdaki çöpçüyü hizmete çağırır. Yani kısacası günümüzde çöpçü olarak çalışan kişiler Belediye Kamu işçisi olarak faaliyet göstermektedir.

Çöpçü maaşları da buna bağlı olarak değişmektedir. Çünkü aldıkları ücret firmalara, Belediyelere, Deneyimlere göre değişmektedir. Bu kişilerin aldıkları ücretler ise çalışma süreleri ve kadro seviyelerine göre belirlenmektedir. Kamu kurumlarına bağlı olarak çalışan bu kişilerin aldıkları ücretler ise ortalama , En Yüksek ve En düşük maaş lar aşağıdadır. Ayrıca belediyeler zaman zaman sözleşmeli olarak çalışan çöpçüler için kadrolar açmaktadır. Bu imkandan faydalanan kişiler ise geleceğe yönelik daha umut dolu olmaktadır.

En Düşük Çöpçü Maaşı: 3000 TL

En Yüksek Çöğpçü Maaşı: 5000 TL

Ortalama Kamuda Çalışan Çöpçü Maaşı ise 4000 TL olarak biliniyor.

Bu maaşlar ve şartlar doğrultusunda Çöpçü olmak isteyen adaylar İŞKUR Kurum dışı ilanları takip edebilir veya aşağıdaki bağlantı üzerinden Belediye işçi alımı ve memur alımı ilanlarına ulaşabilirler.

BELEDİYE PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim