İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yüz binlerce polis görev yapmaktadır. Polisler EGM içinde sınıflara ayrılmaktadır. Örnek olarak çevik kuvvet, yunus, narkotik, asayiş vb. gibi olmak ile birlikte her sınıfın aldığı maaşlar farklıdır.

Emniyet Genel Müdürlüğü genel olarak PMYO, POMEM ve PAEM'den yeni mezun olan gençleri yunus polisi ya da çevik kuvvet olarak atamaktadır. Polis öğrencilerinin büyük bir bölümü de çevik kuvvet olmayı tercih etmektedir. Peki çevik kuvvet maaşı ne kadar, 2018 yılı çevik kuvvet maaşları ne kadaro ldu?

ÇEVİK KUVVET MAAŞI NE KADAR?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan çevik kuvvetler ortalama 4 bin 500 lira civarında maaş almaktadır. Ancak bu tutar polisin mezun olduğu okulun ne olduğu yani Polis Meslek Yüksek Okulu, Polis Meslek Eğitim Merkezi POMEM, Polis Amirleri Eğitim Merkezi PAEM durumuna göre, aile durumuna göre, çocuğu olup olmaması ve görev yaptığı bölgeye göre değişiklik göstermektedir.

Görevinde eski olanlar, nüfusu kalabalık olan şehirler ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki tehlikeli illerde görev yapan çevik kuvvet polislerinin maaşı aldığı tazminat tutarları fazla olduğu için diğer çevik kuvvet personellerine göre daha yüksektir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim