Türk Silahlı Kuvvetlerinin en seçkin birliklerinden bir tanesi olarak bilinmekte olan Özel Kuvvetler Komutanlığında binlerce subay ve astsubay askeri personeli bulunmaktadır. Bu personeller sıkı eğitimlerden geçmekte ve tüm eğitimlerinin sonunda yurt geneli subay ya da astsubay rütbesi ile görevlendirilmektedir.

Özel Kuvvetler Komutanlığı en çok tercih edilmek istenen kuvvet komutanlıkları arasında yer aldığı özellikle gençler bordo bereli subay ve astsubay alımlarına yoğun ilgi göstermektedir. Peki bordo bereli maaşları ne kadar, bordo bereli subay ve astsubay maaşı ne kadar?

BORDO BERELİ MAAŞLARI

Astsubay

Bordo Berelilerin astsubay rütbesine sahip olan ve mesleğe yeni başlamış olan askeri personelleri genel olarak 4 bin 250 lira civarında maaş almaktadır. Ancak bu tutara görev bölgesi, tazminat ve ailevi durumlarına göre de ekstra ödemeler yapılmaktadır.

Subay

Yine bordo bereli subaylarda yurt geneli operasyonlara devam etmekte olup yeni başlayan subay bordo berelilerin ortalama maaşları 5 bin liradan başlamaktadır. Astsubay da olduğu gibi bordo bereli subayların maaşlarına da tazminat ücretleri, görev bölgesi ve ailevi durumları ekstra ödeme olarak yansımaktadır.