Teknolojinin hayatımızda bu derece aktif olmasıyla beraber birçok meslek dalı da ortaya çıkmıştır. Özellikle teknolojinin bilgisayarlar üzerinden daha aktif kullanımı bilgisayar programcılığını ortaya çıkarmış ve şuan bu bölümde çalışmakta olan birçok kişiyi ortaya çıkarmıştır. Teknolojinin kullanımını kolaylaştıran bu programcılar ise belirli eğitimleri gördükten sonra programcı ünvanıyla hayata atılmaktadırlar.

Bilgisayar programcıları, son on yılda belki de en çok ilgi duyulan meslekler arasında yer almaktadır. Çünkü bu mesleğe yönelen ve eğitimlerini tamamlayan kişileri, herkesin kullandığı teknolojik konularda daha detaylı bilgiye sahip oluyor. Ayrıca tüm sosyal ve şirketler arası ilişkilerin ise telefonlar ya da bilgisayarlar üzerinden yapıldığını düşünürsek, bu mesleğin önemi her geçen gün artıyor diyebiliriz.

BİLGİSAYAR PEGRAMCISI OLMAK

Programcı ünvanıyla hayata atılan kişilerin çoğunluğu bu mesleğe liseye başlarken karar vermektedir ve meslek liselerinde yer alan Bilgisayar Programcılığı bölümlerini bitirmektedirler. Bunun ardından alınan üniversite eğitimi ise onları her zaman rakiplerine karşı bir adım öne çıkarmaktadır. 2 ya da 4 senelik üniversite eğitiminin ardından ise kişiler dilerse kendi ofislerini açıp çalışabilir ya da dilerlerse de özel sektörde ya da kamu sektöründe yer alan firmalarda çalışabilirler. Mesleğe ilgi duyan kişilerin aklında yer eden en büyük sorulardan bir tanesi ise bilgisayar programcısı maaşlarıdır.

BİLGİSAYAR PROGRAMCISI MAAŞLARI:

Öncelikli olarak bu konuya net bir yanıt vermek mümkün değildir. Çünkü kişilerin çalıştıkları sektör ya da çalıştıkları bölge burada fiyatı belirleyen en önemli faktördür. Kendi ofisini açıp programcılık mesleğini icra eden kişiler ortalama olarak aylık 3 bin lira gibi bir maaş alırken özel sektörde faaliyet gösteren ve başarısını ispatlamış kişiler en az 5000 TL Maaş alırlar.

Bu kapsamda Bilgisayar Programcılığı için en düşük ve en yüksek bir oran verecek olursak,

En Düşük Bilgisayar Programcısı Maaşları: 3500 TL,

En Yüksek Bilgisayar programcısı Maaşları: 10000 TL'dir.

Genel olarak bir ortalama verecek olursak ise Bilgisayar Peogramcısı 5000 TL maaş almaktadır.

Editör: TE Bilisim