Başkomiser Maaşları 2016
Başkomiserin tanımını yapacak olursak Emniyet Genel Müdürlüğünde rütbesi komiser ile Emniyet Amiri arasında arasında olan polis görevlisine denir. Polis akademisinden mezun olan başkomiserler üç sene komiser yardımcılığı kursunu bitirmiş olup başkomiserlik görevi için hazır vaziyettedir. Polis akademisi mezunu başkomiserlerin rütbelerini beklemesi süresi dört yıl olurken bu süre sona erdiğinde rütbelerine sahip olurlar.
Amirlik sınavına girerek barajı geçerek A sınıfı üzerinden amir olarak atanırlar. Başkomiserler karakollar, şubeler, büro amirlikleri gibi yerlerde çalışma şartlarını sürdürmektedirler. Başkomiser Maaşları ise meraklı bir konu olurken maaşları kadro derecesine göre belirlenir. Kadro derecesi 3/1 olan başkomiser son verilere göre aldığı maaş yaklaşık olarak 3.300 TL dir. Fakat gelen zamlarla birlikte maaş yine yaklaşık olarak 3.540 TL olarak bilinmektedir. Kadro derecesine göre farklılık gösteren maaşlar şehir dışı görevler olduğunda ek ödemelerden faydalanılır. Devletin çeşitli imkânlarından da faydalanan başkomiserler ulaşımdan, lojmanlardan, sosyal tesislerden yaralanabilir. Ayrıca anlaşmalı olduğu kurumlarla alışveriş yapıldığında daha uygun bir fiyat sunulacaktır. Lisans eğitimi almış olmalı zorunlu olan başkomiser çalışma hayatının verdiği zorlukla emeklerin karşılığını almaktadırlar. İşletmenin genel amaçları doğrultusunda gerekli olan disiplini ve düzeni sağlamak baş görevi olan başkomiserlerin yeri geldiğinde belli bir çalışma saatleri olmayabilir. Zor şartlar altında görev yapan başkomiserler aldığı emirleri, uyarıları ve talimatlarını personellerine bildirmekle de hükümlüdürler.
Başkomiserler meslek alanındaki gelişmeleri takip ederek devamlı aktif konumda olmak zorundadırlar. Ayrıca görev ve işlemleri yerine getirerek diğer çalışanlarında yerine getirip getirmediğini takip etmelidirler. Ve çalıştığı birim de işleri planlayarak yapmak ve görevlerini en uygun şekilde yerine getirerek yapmak gereklidir. Emeğinin karşılığı olan maaşı aldığında hak ettiği ücretle karşılaşacaklardır.
Editör: TE Bilisim