Sağlık için yapılan spordan bünyeye hiç bir zarar gelmezken aksine her gün spor yapmamız gerekmektedir. Bir yerden bir yere yürüyerek gitmemiz bile spor olurken sağlığımız için etkilerini fark edebilirsiniz. Bir aktiviteyle uğraşmak istiyorsanız basketbol iyi bir seçim olabilir. Boyunuz da uzunsa bu sizin bir avantaj haline dönüşebilir, bunu kullanmaya ne dersiniz?

BASKETBOL OYUNCUSU OLMAK!

Basketbolcu olmak göründüğü kadar hiç kolay bir meslek değildir. Bir çok maçlara ekip halinde çıkan basketbolcularımız devamlı aktif durumda olmaları gerekmektedir. Oyuncular birbirleriyle paslaşarak topu potadan geçirmek zorundadır. Top potadan geçtiğinde sayı olacak ve bu durum böyle devam ettiğinde birinciliği kazandıracaktır. Basketbolcu olmak için hırslı bir kişiliğin bulunması gerekir. Kendinizi düşünerek değil de takımınızı düşünerek hareket etmeniz de gerekir. Çünkü basketbol takım oyunudur ve takım arkadaşlarınızla uyum içinde olmanız oldukça önemli bir haldir. Basketbolcular kendilerini bilerek zayıf yönlerini düzeltmek için devamlı çalışmak zorundadırlar bu yüzden antrenmanlara devamlı katılarak kendilerini geliştirmeyi ihmal etmemelidirler. Her maçı en kritik maçları gibi oynamak için çaba sarf ederlerken hırslarının her geçen gün artmasını sağlamalıdırlar.

BASKETBOLCU MAAŞI:

Basketbolcuların aldıkları maaş ise merak edilen bir konudur. Basketbolcu Maaşları oyunculara göre değişiklik gösterirken aldıkları net bir miktar söylemek güçtür. Ancak rakam verecek olursak aylık maaşları 3000 TL ile 5000 TL arasında ve en fazla 900.000 Dolara kadar ücret alınmaktadır.

Maç sezonunda bir gün izin süreleri bulunurken maç sezonu sona erdiğinde yaklaşık bir ay ya da bir buçuk ay izin süreleri bulunmaktadır. Amatör olan basketbolcular kendilerini geliştirerek sözleşmeli basketbolcu haline gelebilir kendilerini geliştirmek için her an fırsatlarını yaratmalıdırlar. Spor hayatımızın her alanında yer alırken her şeyden önce sağlığımız için üzerine yoğunlaşmamız gereken bir konudur.

Ayrıca ülkemizi temsil eden Türk basketbolcularıda bulunmaktadır. Bunlardan Furkan Korkmaz, Cedi Osman, Ersan İlyasova NBA 'da oynayan türk basketbolcularımızdır.

Dünyaca ünlü basketbolcuların kazançları ise 2.000.000 dolar ile 4.000.000 dolar arasında değişmektedir.

Editör: TE Bilisim