Başbakan Maaşları 2016
Ülkemizde son olarak gerçekleşen seçimlerle beraber yeni hükümetin kurulması ve bakanların atanmasıyla beraber birçok kişinin beklediği istikrar sağlanmış oldu. Öyle ki Haziran ayında yapılan seçimlerde hükümet kurulamamış ve erken seçime gidilmişti. Bu süreçte ülkemizde ortaya çıkan iç sorunlar ise insanların seçimlerle birlikte bu sorunların ortadan kalkmasına yönelik umut doğurmuştu.
Son seçimlerle birlikte kurulan hükümetle birlikte başbakan olarak hizmet verecek kişi Ahmet Davutoğlu oldu. İkinci kez başbakan olarak görev yapacak olan Sayın Davutoğlu’na yönelik ise birçok merak konusu ortaya çıktı. Bunlardan ilki seçimlerle beraber verilen vaatlerdir. Öyle ki Davutoğlu’nun verdiği vaatler en çok asgari ücretle çalışan kişileri ve emeklileri sevindirmişti. Bunun ardından da kişilerin en büyük merak konularından birisi Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun ne kadar maaş aldığı konusunda olmuştur.
Açıklanan resmi verilerle beraber ülkemizde başbakan olarak görev yapan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun aldığı maaş 2015 yılından itibaren 15 bin liradır. Oldukça yüksek bir maaş alan Başbakan Davutoğlu, emekli olduğu zaman ise aldığı ücret 8 bin lira olacak.
Başbakan maaşlarının oldukça yüksek olduğunu düşünüyor iseniz şunu da söyleyebiliriz ki yıllarca eğitim gören ve bu eğitimleriyle beraber aldıkları bilgileri ülke menfaati doğrultusunda kullanan başbakanlar, hem ülkenin kalkınması hem de ülkede yer alan sorunların ortadan kalkması için çabalıyor. Kimi zamanlar uyumadan bile göreve gelen başbakanlar, bu ücretleri gerçekten hak etmektedir. Ülkeyi kalkındırmak adına çabalayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, birçok gence de ilham kaynağı olmuş ve bunun yanında da örnek teşkil etmiştir. Öyle ki birçok genç devlet sorunlarıyla daha yakından ilgilenmek ve mevki olarak bu kadar yükselmek için çabalamakta ve hayalleri arasında da başbakanlık olmaktadır.
Editör: TE Bilisim