Ülkemizde faaliyetlerini sürdürmekte olan onlarca farklı banka bünyesinde binlerce personel istihdam ettirmektedir. Özel güvenlik görevlisinden, gişe memuruna, finansal uzmanlardan, bilgisayar mühendislerine kadar çok farklı pozisyonlar için bankalar memur ve personel çalıştırmaktadır.

Peki özel sektör ile kamu kurumlarında istihdam eden memurların maaşları ne kadar? İşin Olsa ekibi olarak banka çalışanlarının maaşlarını pozisyonlara ve kamu, özel sektör durumuna göre sizler için belirtiyoruz.

ÖZEL SEKTÖR MAAŞLARI

Özel sektörde istihdam eden gişe memurları 2 bin lira civarında maaş almakta olup, mühendis maaşları 3 bin - 3 bin 500, güvenlik görevlileri ve hizmetliler asgari ücret, insan kaynakları personelleri 3 bin 500, şube müdürleri, 5 bin - 7 bin ve çağrı merkezi personelleri asgari ücret ile 2 bin lira arasında maaş almaktadır. Özel sektör olduğu için maaşlar da artış ve azalış olabilmektedir.

KAMU MAAŞLARI

Kamu bankalarında maaş durumları farklılık gösterebilmektedir. Buna göre gişe memurları 2 bin 500 - 3 bin, mühendisler 4 bin - 5 bin, mağaza müdürleri 7 bin liraya kadar, temizlikçi ve güvenlik görevlisi sözleşmeye bağlı olarak genel de asgari ücret, çağrı merkezi personelleri 2 bin 500, teknisyen maaşları 2 bin 500 - 3 bin civarında değişiklik göstermektedir. Kamu bankalarının verdiği maaşlar genel olarak aynı olsa da özel sektör bankaları vermiş olduğu maaşlar da değişiklik gerçekleştirebilmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim