Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kamu ile özel sektör bankaları bünyesinde binlerce memur çalışmaktadır. Bankalar müşterilerine daha iyi hizmet verebilmek için her sene farklı çalışmalar gerçekleştirmekte ve yeni şube açılışlarını da sürdürmektedir.

Türkiye'de banka memurları ne kadar maaş alıyor? Özel sektör ile kamu kurumlarında istihdam etmekte olan banka memurlarının aldığı maaşlar ne kadar? Pozisyonlara gör banka memurlarının maaşlarını www.isinolsa.com ekibi olarak tüm detaylarını sizlere açıklıyoruz.

KAMU BANKALARI

Kamu kurumlarında istihdam etmekte olan banka memurları hangi pozisyonda olursa olsun en az 3 bin lira civarında maaş almakta olup ilgili personelin şube müdürü, müdür yardımcısı, genel müdür, bilişim personeli vb. gibi pozisyonuna göre maaşı 10 bin lirayı dahi geçebilmektedir. Gişe memurlarının da maaşları 3 bin lira ile 4 bin lira arasında seyir etmektedir.

ÖZEL BANKALAR

Yerli ya da yabancı sermaye ile kurulan özel bankalarda çalışan memurlar ne kadar maaş alıyor? Gişe memurlarının ortalama 2 bin lira ile 3 bin lira arasında maaş aldığı görülmekte olup özel sektör bankaları bilişim çalışanlarına oldukça yüksek maaş veriyor. Ortalama maaşlar ise 7 bin 8 bin liraya kadar değişebilmektedir ancak bilişim çalışanlarının maaşları net olarak belli değil. Kişinin bilişim uzmanlığına göre maaşı 10 bin liranın üstünee rahat şekilde çıkabilmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim