Genç neslin sağlıklı olarak yetişmesi ve spor yaparak bu sağlıklı bedenini genç tutmak istemesi üzerine birçok kişi evlatlarını spor okullarına yazdırmaktadır. Bu okullardan mezun olan kişiler ise belirli spor dallarında çalışmakta, okullarda öğretmenlik yapmakta ya da milli sporcu olarak dünya sporcularının arasında ülkemizi temsil etmektedirler.

ATLET OLMAK:

Spor ile uğraşan bireylerin önünde birçok akademik branş bulunmaktadır. Spor dallarında en çok ilgi gören futbol, basketbol ya da voleybol gibi branşlarda becerilerinize göre profesyonel oyuncu olabilir ya da bu branşlarda hakemlik eğitimi yapabilirsiniz. Zevkli ve heyecanlı eğitim sürelerinin ardından meslek hayatına atılmasıyla beraber insanlar öncelikli olarak kendilerine daha sonra da etrafındaki kişilere faydalı olarak işlerini icra etmektedirler. Bununla beraber farklı branş dalları da bulunmaktadır. Eğer iyi bir koşucuysanız ve her geçen gün çalışarak hızlanabiliyorsanız atlet olabilirsiniz. Atletizm branşında eğitim gören kişiler ya da bu branşa yoğunlaşan kişilerden bazıları dünya genelinde derece yapmış ve milli sporcu ünvanını kazanmışlardır. Atletizm dalında aldığımız altın ve gümüş madalyalar ise bunların bir göstergesidir. Başarılı sonuçlar alınmasına rağmen ülkemizde bu spor dalına yönelik herhangi bir teşvik bulunmamaktadır. İmkanları duyan kişiler ise farklı branşlara yönelebilmektedir.

ATLET MAAŞLARI NE KADAR?

Atlet olarak görev almak isteyen sporcuların akıllarındaki en büyük soru atlet maaşlarıdır. Bin bir zorluğa rağmen çalışan ve zorlu çalışma temposunun yanı sıra dengeli bir beslenme içerisinde de olmanız gerekmektedir. Bu branşta alınan maaşlar ise ne yazık ki hak ettiği düzeyde değildir. Öyle ki bir atlet milli ünvanı almış ve uzman sporcu olarak çalışıyorsa aylık 2000 TL ile 4000  TL arasında maaş alabilirsiniz. alacaksınız. Ayrıca katıldığınız müsabakalara ve aldığınız derecelere göre de aldığınız ücretlerde artışlar olabilecek.

Aynı zaman da Sporcu maaşları konusunda net rakamlar verecek olursak,

En Düşük Sporcu Maaşları 3000 TL,

En Yüksek Sporcu Maaşları ise 20000 TL olarak değerlendirilebilir

Editör: TE Bilisim