İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde on binlerce astsubay görev yapmaktadır.

Astsubaylar genel olarak operasyonların tümüne gönderilmekte olup emrinde bulunan uzman erbaş ve uzman çavuş birlikleri ile görevlerini başarılı bir şekilde yönetmeyi amaçlamaktadır. Astsubayların bağlı olduğu subaylar bulunmaktadır. Peki ülkemizde yukarıda verilen komutanlıklarda görev yapan astsubay maaşları ne kadar 2018, kıdemlere göre astsubay maaşları nedir?

ASTSUBAY MAAŞLARI NE KADAR?

Astsubayların maaşlarını İşin Olsa ekibi olarak sizlere detaylı bir şekilde açıklıyoruz. İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan astsubaylar kıdemlerine göre maaş almaktadır.

Astsubayların aldıkları net maaş genel olarak 4 bin lira ile 5 bin lira arasında değişiklik göstermekte olup bu tutara kıdem, tazminat, sınıf, görev, aile, çocuk vb. gibi durumlarında dahil edilmesi ile maaşlar daha da yükselebilmektedir. Kıdemler arası ise 100 - 200 TL arasında bir maaş değişikliği meydana gelmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARINI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim