Asker Maaşları 2016

Hepimizin hayallerinin ilk sıralarında yer almış olan askerlik, manevi duygularla yaşayan kişilerin halen ilgi odağı olmuştur. Milli duyguların ağır bastığı meslekler arasında olan askerlik, her sene belirli dönemlerde alımlar yaparak sayısını artırmakta ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücüne güç katmaktadır. Askerlik mesleğine ilişkin en merak edilen konular eğitim yılı, çalışma ortamı ve de alınan ücretlere yönelik olmuştur.

Askerlik mesleğiyle beraber Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapmak istiyorsanız öncelikli olarak belirli bir eğitimden geçmeniz ve bunun öncesinde de bazı şartları barındırmanız gerekmektedir. Çünkü fiziksel olarak zorlanabileceğiniz anlarla karşılaşabileceğiniz bu meslekte boy ve kilo ölçülerinizin birbiriyle orantılı ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından belirlenen alt ya da üst sınırda olması gerekmektedir. Bu şartları tamamlayan kişiler ise askerlik mesleğine uygun sayılabilirler. Bu meslekteki çalışma alanları bulunduğunuz konuma ve çalıştığınız şehre göre değişmektedir. Eğer komando olarak görev yapıyorsanız mesleğinizde sürekli bir hareket halinde olacaksınız. Çünkü ülkeyi korumak, ülke sınırlarındaki tehditleri ortadan kaldırmak ve önce kendinizin sonra da diğer askerlerin can güvenliğini sağlamak sizlerin sorumluluğunda olacaktır. Bunun için de dağ bayır dinlemeden tehlikeleri ortadan kaldırmak adına çalışmanız gerekmektedir. Bu mesleğe başlarken ki eğitim durumunuz ise değişmektedir. Askeri okullarda eğitim gören kişilerin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetleri’nin belirlediği kadrolarda üniversite mezunu kişilerin alımları da gerçekleşmektedir.

En çok merak edilen konular arasında yer alan asker maaşları ise şu şekildedir. Uzman çavuş oalrak çalışan kişiler 2 bin lira, teğmenler 3 bin lira, albaylar 4 bin 500 lira ve orgeneral olarak görev yapan askerler de 8 bin lira maaş almaktadır. Alınan ücretler ise kişilerin görev yaptıkları bölge ve kıdemlerine göre değişebilmektedir.

Editör: TE Bilisim