Aşçıbaşı Maaşları 2016

Birbirinden lezzetli yemekleri yerken, bu enfes lezzetleri bizlere ulaştıran aşçıbaşılar, artık geri planda kalmamaktadır. Yaptıkları hizmetlerin yanı sıra aldıkları ücretler ile aşçıbaşı maaşları, bir üniversite mezununun aldığı maaşın neredeyse iki katını alıyor.

Her gencin merak ettiği sorulardan bir tanesi gelecekte ne olacağına yöneliktir. Hem yeteneklerini sergilemek hem de sergilediği bu yeteneklerle geçimlerini sağlayacak olan gençler, oldukça stresli bir dönemden geçmektedir. Eğer yemek yapma yani aşçılık üzerine yetenekleriniz varsa sizlere şunu söyleyebiliriz ki son yılların güzide mesleklerinden bir tanesi aşçılıktır.

Aşçılık, oldukça geniş bir çalışma alanlarına sahiptir. Bankalarda, kamu kurum ve kuruluşlarında, öğrenci yurtlarında, otellerde ya da evinizde, aşçılık mesleğini sergileyebilirsiniz ve hangi sektörde çalışırsanız çalışın, yapılan araştırmalar gösteriyorki, aşçı ve aşçıbaşı maaşları bir üniversite mezununun aldığı maaşın neredeyse 2 katı.

Ülkemiz, turizm yönünden çokça tercih edildiğinden dolayı, aşçılık mesleğine olan ilgiler de bir hayli fazladır. Eğer beş yıldızlı bir otelde aşçılık yapıyorsanız ve çalıştığınız dönem turizm sezonunda ise yoğun bir çalışma temposu sizi bekliyor olacaktır. Çünkü sizin yetenekli ellerinizden çıkacak yemekleri bekleyen onlarca insan olacak. Eğer çalıştığınız aşçılık kariyerinde kendinizi daha fazla geliştirir ve farkınızı diğer insanlara fark ettirebilirseniz, aşçıbaşı olabilir ve kariyeriniz için güzel bir konumda yer alabilirsiniz. Aşçıbaşı olarak görev aldığınız zamanlarda ise yoğun iş temposundan uzak ama çok dikkatli olmanız gereken bir çalışma ortamınız olacak. Çünkü aşçıların yaptıkları yemekleri, mezeleri ya da meyve tabaklarını siz inceleyecek ve son dokunuşları siz yapacaksınız. Olumsuzlukları hemen giderecek ve müşterilerinizin daha fazla beklememesi adına çok hızlı olmanız gerekmektedir.

Turizm sektöründe çalışmakta olan aşçı ve aşçıbaşı maaşları, ülkemizde her geçen gün artış göstermektedir. Eğer çalışma hayatınıza bir aşçı olarak başlamışsanız, aylık ortalama olarak 3 bin 200 ile 9 bin lira arasında bir maaş sizi bekliyor olacaktır. Aşçılıkla yetinmeyip, yeteneklerinizi herkese ispatlamanızla beraber kariyerinizde yükselirseniz de aşçıbaşı olacak ve maaşınızı en az 8 bin beş yüz lira gibi bir rakamla alacaksınız.