Araştırmacı Maaşları

Araştırmacı olarak çalışanlar ne kadar maaş almaktadır şeklinde sorular sitemize gelmektedir. Öncelikle Araştırmacı ne demektir ona değinelim. Kamuda araştırmacı olmak 4046 sayılı Özelleştirme yasası gereği Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür ünvanına kadar olan yöneticiler Kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılırken Araştırmacı unvanı ile aktarılmak demektir. Araştırmacıların yaptığı işe değinecek olursak, araştırmacı olarak görev yapan kamu personeli; kurumun veya görevli olduğu birimin görev ve hizmetleri ile ilgili konularda verilecek görevleri ifa etmek, görevli olduğu birimin veya kurumun görevleri hakkında araştırma yapmakla yükümlüdür.

Ayrıca araştırma görevlileri inceleme yapmak ve bu incelemeleri değerlendirerek sorunlara çözüm yollarını belirlemekle de yükümlüdür. Yapılan araştırmalarla ilgili rapor yazmak, toplantılara katılmak, koordinasyon ve danışmanlık yapmak, araştırma programlarını hazırlamak ve kurum tarafından verilen görevler konusunda da araştırma yapmak ve verilecek diğer görevleri yerine getirmek, kamuda araştırmacı olarak çalışan personelin ana görevleri arasında yer almaktadır.

Araştırmacı ne kadar maaş alır sorusunun cevabına gelecek olursak, araştırmacı için kamuda gösterilen örnek kadronun maaşı 1600 tl civarında buda düz memur maaşıyla eşit, eğer araştırmacı müdür ise 2500 tl civarında maaş almaktadır. Yani buradan da anlaşılacağı gibi kamuda araştırmacı olarak çalışanların memurluk seviyesine göre maaşları da farklılık göstermektedir. Araştırmacılar kamuda çalıştıkları alana göre maaş alırlar ve maaşları da memurluk kıdemlerine göre artış gösterir. Günümüzde 4 kategoride araştırmacı ünvanı bulunmaktadır.

Editör: TE Bilisim