Araştırmacı Maaşları 2016

Kamu kurumlarında çalışan memurların birçok farklı ismi vardır. Çalıştıkları konum ve mevkiye göre şekillenen isimlerden birisi de araştırmacıdır. Yapılan özelleştirmelerin en çok bu memurlara yönelik olduğunu belirtmek ise yanlış olmaz. Çalışma ortamlarının yanı sıra yaptıkları analizlerle beraber birçok kişiye ilham kaynağı olan araştırmacılar, gençlere de gelecekte belirlemek istedikleri meslekler konusunda örnek teşkil etmektedir.

Araştırmacılara yönelik merak konusu olan konuların başında çalışma ortamları, çalışma saatleri ve aldıkları maaştır. Statüleri memur olduğundan dolayı kamu kurumlarının çalışma saatleri içerisinde bu kişiler çalışmaktadır. Ayrıca çalışma ortamları da masa başında ve genellikle bilgisayar önünde geçmektedir. Çünkü araştırma konularının analizlerinin yapılabilmesi için mali analizlerin en doğru biçimde yapılması gerekmektedir.

Devlet kurumlarında çalışan araştırmacılar toplumsal, ekonomik, etnik, dini ya da küresel problemlere yönelik sürekli çalışmalar içerisindedir. Bunun için yapılan anketler, araştırmacıların en sık kullandıkları araçlardır. Bu meslek dalında çalışabilmek için üniversite mezunu olmanız ve üniversitelerin herhangi birinin psikoloji, sosyoloji, sosyal çalışmalar, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, iktisat ve istatistik bölümlerinin birinden mezun olmuş olmanız gerekmektedir.

Bu meslek dalına yönelik ilgisi olan kişiler dilerlerse akademik kariyer yapabilmetedirler. İlgilerin artmasıyla beraber merak edilen diğer bir konuda araştırmacıların aldıkları maaşlardır. Araştırmacı maaşları 2016 yılında 2 bin liradan başlayıp 4 bin liraya kadar çıkmaktadır. Çalışılan kurumların farklılaşması ve kişilerin hizmet yıllarına göre maaşlar farklılık göstermektedir.