Şu anda tüm Türkiye geneli binaların tamamında bir yönetici bulunmaktadır. Bu yönetici binanın sorumluluğunu alan kişidir. Binanın su faturası, elektrik faturası diğer giderler gibi ödemelerini yapan, binanın bakım, tamir ve onarım gibi işlemlerini yaptıran ve binada ki sorumlara çare bulan gerekirse toplantılar ile diğer daire sakinlerinin yorumlarını alan gibi görevleri yapan kişiye apartman yöneticisi denilmektedir. Peki apartman yöneticisi maaş alıyor mu? Apartman yöneticisi maaş alıyorsa 2017 yılında apartman yöneticisi maaşı ne kadar oldu?

APARTMAN YÖNETİCİSİ MAAŞLARI

Apartman yöneticileri normal koşullarda her hangi bir maaş almamaktadır. Ancak bina için belirlenmiş olan aylık aidat tutarını apartman yöneticisi vermemektedir. Yani apartman yöneticisinin bir aylık kazancı ödemediği aylık aidat ücretidir. Bunun dışında apartman yöneticisi her hangi bir maaş almamaktadır.

Tabi bazı sornlu binalarda daire sakinleri aidat vermekte direndiği için kimse apartman yöneticisi olmamaktadır. Bu sebepten dolayı bazı kişiler belirli bir ücret karşılığında apartman yöneticisi olmaktadır. Bu kişilerin binanızda oturup oturmamasına bakılmaksızın apartman yöneticisi olmak için sadece daire sakinlerinin imza atması ve onay vermesi yeterlidir. Bu kişiler aylık 100 liradan başlayan ve 500 - 600 liraya kadar çıkan apartman yöneticisi olma ücreti almaktadır. Bazı binaların yöneticiliğini bu gibi kişiler yapmaktadır.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI İÇİN TIKLAYINIZ