Anestezi Uzmanı Maaşları 2016

Ülkemizde sağlık sektörüne yönelik yapılan yatırımlar gün geçtikçe artmaktadır. Devlet ve özel sektörün iş birliği içerisinde gerçekleşen bu çalışmalarla beraber birçok özel ve devlete ait sağlık kuruluşları, bizlere hizmet vermektedir. Bu doğrultuda yapılan personel alımlarıyla beraber de hizmet kalitesi artırılmaktadır. Sağlık kuruluşlarında en riskli ve zor görevlerden birisine sahip olan anestezi uzmanlarının sayısı ise her geçen gün artmakta bu sebepten dolayı da mesleğe duyulan meraklar bu doğrultuda olmaktadır.

Anestezi uzmanları, cerrahi müdahaleler sırasında hastayı kontrol altında tutmanın yanı sıra onları anestezi etkisine almayı ve baygın tutmayı sağlamaktadır. Bu ise sanıldığı kadar kolay bir durum değildir. Çünkü cerrahi operasyona uğrayacak kişilere yönelik geniş bir araştırma sonucu bu anestezi uygulamaları yapılabilmektedir. Boy ve kilo oranının yanı sıra hastanın sigara kullanıp kullanmaması, anestezistin vereceği dozu etkileyen faktörlerden sadece ikisidir.

Mesleğe duyulan ilginin artmasıyla beraber kişiler anestezi uzmanlarının maaşlarını, çalışma ortamlarını ve mesleğe neden karar verdiklerini merak etmektedirler. Bu soruların en büyüğü ise maaşlara yöneliktir. Anestezi uzmanı maaşları 2016 yılında ise farklılık göstermektedir. Bu farklılık çalışılan sağlık kurumuna ve uzmanlık derecesine göre değişmektedir. Bir anestezi tknikerinin çalışmaları sonucu elde ettiği kazanç 2 bin liradan 3 bin liraya kadar ulaşmaktadır. Bunun yanı sıra bir anestezi uzmanı ise genel olarak bakıldığında 5 bin lira gibi bir maaş almaktadır.

Editör: TE Bilisim