Türkiye'ni dört bir yanında Sağlık Bakanlığı bünyesinde ve özel hastanelerin bünyesinde binlerce ambulans şoförü istihdam etmektedir. Ambulans şoförü olabilmek için öncelikle adayın ehliyetinin olması ve sürüşünün oldukça iyi olması gerekmektedir.

Ambulans şoförü olabilmesi için adayı defalarca sınavlara sokmakta ve hatasız olması istenmektedir. Ambulans şoförünün hem dikkatli olması, hemde trafik kurallarına olabildiğince uyması gerektiği için zor bir meslek olarak görülmekte ve maaşı da buna göre yüksek tutulmaya çalışılmaktadır. Peki ambulans şoförünün maaşları kamu ile özel sektörde ne kadar oldu?

KAMU ve ÖZEL SEKTÖR MAAŞLARI NE KADAR?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam etmekte olan ambulans şoförlerinin maaşlarına bakıldığında genel olarak 3 bin liradan başlayan maaş aldıkları görülmekte olup bu tutar personelin görev yaptığı ilin büyüklüğüne ve iş yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilmektedir. Yine kişinin ailevi durumu, evli olup olmaması ve çocuğunun olup olmamasına göre de değişiklik gösterebiliyor.

Özel sektör firmalarında istihdam etmekte olan personellerin maaşlarına bakıldığında genel olarak 2 bin liradan başlayan maaşlar ile personellerin ambulans şoförü mesleğini yaptığı görülmektedir. Yine bu tutarda hastanenin büyüklüğü ve iş yoğunluğuna göre değişiklik gösterebilmektedir.

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA