Aktör Maaşları 2016

Dizi sektörüne ayrılan bütçeler dünya genelinde her geçen gün artmaktadır. İnsanların ilgi duymalarının yanı sıra bir meslek haline gelen dizi sektörü, piyasaya birçok aktör de kazandırmıştır. Özellikle ülkemizde izlenilen dizilerle adeta benimsenmiş bir halan aktörlerin hayatları kadar aldıkları ücretler de her zaman merak edilen bir konu olmuştur.

Özellikle genç bireylerin örnek aldığı aktörler, kişilerin dizi sektörüne yönelmelerine sebep olmaktadır. Böyle bir hedefi olan kişiler üniversite okurken sanat eğitimi alabilecekleri bölümleri tercih ederler ve sahne sanatları eğitimlerini tamamladıktan sonra da dizi ya da sinema seçmelerine katılmaktadırlar. Şu da bilinmelidir ki sahne eğitimlerini iyi bir şekilde almak ya da sahip olduğunuz üniversite diploması sizin iyi bir aktör olmanız için yeterli olmayacaktır. Gelişime açık olmanız, değişmeniz ve değişimleri gösterebilmeniz, işbirliği içerisinde olmanız ve kendinizi ifade etme yeteneğiniz, sizlerin iyi bir aktör olmasına sebep olacaktır.

Beğenilen aktörlere yönelik merak edilen noktalardan birincisi hayatlarıdır. Bu konuda ortaya çıkan birçok televizyon programı ve internet sitesi takip edilirken kişiler bununla yetinmez ve aktörlerin aldıkları maaşları da merak ederler. Yapılan araştırmalara göre aktör maaşları 2016 yılında pozisyonlara göre değişmektedir. Bir dizinin başrol oyuncusu 10 ile 30 bin lira arasında bir ücret almaktadır. Bunun yanı sıra dizi de oynayan diğer oyuncuların aldıkları maaşlar da 5 bin ile 10 bin lira arasında değişmektedir. Dizi sektörüne atılmak isteyen kişilerin başvurdukları figürasyon ya da bölümlük oyuncuların ücretleri de çok değişkendir. Bir figürasyon oynadığı kısa rollere karşılık 20 ya da 25 lira gibi bir ücret kazanırken bölüm bölüm rol alan oyuncular da 500 ile bin lira arasında değişen bir ücret almaktadır. Ayrıca dizi sektöründe sahne arkasında görev alan birçok kişi bulunmaktadır. Bu kişiler de ciddi rakamlarla maaşlarını almaktadır.

Editör: TE Bilisim