Türkiye'nin dört bir yanında bulunan ve her ile Bakanlar Kurulu tarafından yapılan atamalar ile yerleştirilen valiler görevlerine halkın huzuru, ilin refahı için devam etmektedir. Valiler genel olarak yapılan değerlendirmeler sonucunda atanmakta olup İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapmaktadır.

Türkiye'nin tüm illerinde bulunan valiler bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ile de ortak çalışma yürütmekte ve gerekli görevlere izin vermektedir. Peki valiler ne kadar maaş alıyor? işin Olsa ekibi olarak valilerin ne kadar maaş aldığı hakkında sizlere bilgi veriyoruz.

VALİ MAAŞLARI NE KADAR 2018?

İçişleri Bakanlığı bünyesinde görevlerine devam etmekte olan valiler ne kadar maaş alıyor? Buna göre geçtiğimiz sene 9 bin lira civarı maaş almakta olan valiler bu sene gelen son zamlar ile ortalama 10 bin lira civarında maaş almaktadır. Peki vali nasıl olunur?

VALİ NASIL OLUNUR?

İl valisi olabilmek için bazı şartlara sahip olmak gerekiyor. Buna göre öncelikle iktisat, işletme, hukuk, siyasi bilimler  gibi bölümlerden adayların mezun olması çok yüksek KPSS puanına sahip olması, kaymakamlık sınavlarından başarılı olarak kaymakam olması gerekmektedir. İki yıl boyunca kaymakam olarak görev yapan adaylar ya da emniyet müdürleri daha önce bakanlık yapmış adaylar valilik için başvurularını yapar ve onaylanmasını bekler.

Editör: TE Bilisim