Ülkemiz başta olmak üzere pek çok ülke pilot sıkıntısı yaşamaktadır. Pilot yetiştirmelerinin zor olması, herkesin pilot mesleğinin tercih etmemesi ve havayolu taşımacılığının her geçen gün artmasından dolayı pilot konusunda tüm firmalar sıkıntı yaşamaktadır.

Bu sebeplerden dolayı pilotlara oldukça yüksek maaş verilmekte ve mesai yapan pilotlara kat kat daha ücret ödenmektedir. Peki 2018 yılında pilotların maaşları ne kadar oldu? Ortalama olarak ülkemizde pilotlar ne kadar maaş alıyor? Tüm detaylarını İşin Olsa ekibi olarak açıklıyoruz.

PİLOT MAAŞLARI 2018

Türkiye'de pilotlara ortalama olarak 8 bin liradan başlayan maaşlar verilmektedir fakat bu tutar genelde düşük gözükmektedir yani pilotların kazançları daha yüksektir. Öyle ki tecrübeli pilotlara aylık 20 bin liraya kadar ödeme yapılmaktadır. Yine pilotun elde ettiği kazanç havada kaldığı süre, sefer yaptığı rota gibi durumlara göre değişiklik göstermektedir.

Pilot havada ne kadar çok kalırsa o kadar fazla kazanç elde etmektedir. Bu sebepten dolayı genel olarak yurt içi değilde yurt dışı seferleri yapmakta olan pilotların kazançları daha yüksektir. Ancak göreve yeni başlayan pilotlar genel olarak yurt içi seferlerinden başlamakta tecrübeli olma durumlarına göre yurt dışı seferlerine yönlendirilmektedir.

DİĞER MESLEKLERİN MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim