Ülkemizde bilindiği üzere 81 şehir bulunmakta olup yüzlerce ilçe ve bin 400'e yakın belde bulunmaktadır. Yani Türkiye'de bin 600 - bin 700 civarı belediye başkanı görevlerine devam etmektedir. Her belediye başkanı belediyenin nüfusuna göre devletten aylık olarak maaş almaktadır.

2018 yılına girilmesi üzerine bilindiği üzere her sektörde maaşlara belli oranlar ile zamlar yapıldı. Peki 2018 yılı belediye başkanı maaşları ne kadar oldu, belediyenin nüfusuna göre belediye başkanı maaşlarını İşin Olsa ekibi olarak siz değerli okurlarımız için paylaşıyoruz.

NÜFUSA GÖRE BELEDİYE BAŞKANI MAAŞLARI

Belediye Başkanları kazanmış oldukları belediyenin nüfusuna göre maaş almaktadır. Yani belediyenin nüfusu ne kadar büyük ise belediye başkanı da ona göre daha fazla maaş almaktadır. Buna göre 10 bine kadar nüfuslar için, 7 bin lira, 50 bin lira nüfusa kadar 8 bin lira, 100 bin lira nüfusa kadar, 10 bin lira, 250 bin nüfuslara kadar 11 bin lira, 500 bin nüfusa kadar 13 bin lira, 1 milyon nüfusa kadar 15 bin lira ve 2 milyon nüfusa kadar 18 bin lira ve 2 milyondan fazla nüfuslu belediyelerin belediye başkanları 22 bin lira civarı maaş almaktadır.

İlgili maaşlar geçtiğimiz sene belediye başkanlarının maaşlarına gelen zam oranları ile hesaplanmış olup küsurat değerler net olarak verilmemiştir. Yani yukarıda görmüş olduğunuz belediye başkanı maaşları ortalama olarak verilmekte olan belediye başkanı maaşlarıdır.

Editör: TE Bilisim