İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan Emniyet Genel Müdürlüğü açık pozisyonları için polis ve bekçi alımları gerçekleştirmektedir. Bekçi alımları bilindiği üzere eski yıllarda sürekli olarak yapılan bir şeydi ancak daha sonradan bekçi kadroları kapatıldı ve sadece polis alımları gerçekleştirildi.

Yeni yapılan incelemelere göre bekçi kadrolarının tekrar açılması gerektiği kararı alındı ve 2017 yılından beri çok sayıda bekçi alımı gerçekleştirilmektedir. Öyle ki 2018 yılında da çok sayıda bekçi alımının yapılması bekleniyor. Peki bekçi maaşları ne kadar oldu, bekçiler aylık ne kadar maaş alıyor?

BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

2018 yılına girilmesi ve memurların maaşlarına zam yapılması ile bekçi maaşları da yükselmiş oldu. 2018 yılında ortalama olarak aylık bekçi maaşları 3 bin lira civarındadır. Tabi bu tutar bekçinin görev yaptığı bölgenin nüfus olarak büyüklüğü ve ilin terör durumuna göre değişiklik göstermektedir. Bekçi maaşlarından ziyade olarak sizlere bekçi pozisyonu hakkında diğer bilgileri de veriyoruz.

BEKÇİLER SİVİL Mİ ÇALIŞIYOR?

Pek çok kişi İşin Olsa ekibine bekçilerin sivil çalışıp çalışmadığını sormakta olup sizlere bu konuda kesin açıklığı getiriyoruz. Bekçiler sivil çalışmamaktadır. Kahverengi bir kıyafetleri bulunmakta ve genel olarak sorumluluğu olduğu mahallelerde görev yapmaktadır. Acil müdahaleler için bekçiler polisler ile irtibatlı çalışmaktadır.

Editör: TE Bilisim