Ülkemiz başta olmak üzere neredeyse tüm dünya ülklerinde hava yolu şirketlerinin değeri giderek artıyor. Açılan havalimanı sayısı arttıkça uçakların filo sayısı da artıyor ve fiyatların uygun olmasından dolayı müşteriler de artık hava yolu ulaşımını daha sık kullanır oldu. Hava yolu firmalarında binlerce maaşlı hostes, kabin memuru görev yapmaktadır.

Ülkemizde hostes, kabin memuru personelleri oldukça yoğun rağbet gören pozisyonlar arasında yer almaktadır. İşin Olsa ekibi olarak 2021 yılı hostes, kabin memuru maaşlarını sizlere paylaşıyoruz. Peki kabin memuru maaşı ne kadar, hostes maaşı ne kadar?

Hostes - Kabin Memuru Maaşı Ne Kadar?

Hava yolu firmasına göre kabin memuru, hostes maaşları değişiklik gösteriyor. Ancak ülkemizde yeni hostes, kabin memuru olarak göreve başlayan personeller ortalama 4 bin lira (4.000 TL) civarında maaş ile göreve başlamaktadır. Mesleklerinde tecrübeli oldukça maaşları 7 bin liraya ve kabin amiri olmaları durumunda ise 9 bin liraya kadar bu tutar yükselmektedir.

  • Bu yönde En Düşük Hostes Maaşı: 3000 TL
  • En Yüksek Hostes Maaşı: 7000 - 9000 TL arasında.

Ancak şunun unutulmaması gerekiyor ki hostes, kabin memuru maaşları hava yolu şirketine göre değişiklik gösterilmektedir. Örneğin bazı hava yolu şirketleri çok daha yüksek maaş vermekte olup yabancı ülkelerde ya da şehirlerde konaklama imkanları dahi hava yolu şirketi tarafından karşılanabilmektedir.

HOSTES NASIL OLUNUR?

DİĞER MESLEK MAAŞLARI BURADA

Editör: TE Bilisim