İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü her sene Polis Memuru ve Polis Özel Harekat aday alımı yapmaya devam etmektedir. Söz konusu personellerin görevleri zor olduğu için olabildiğince yüksek maaş verilmeye gayret edilmektedir. 2017 yılına girilmesi ile Polis Memuru ve Polis Özel Harekat aldığı maaşlara da zam yapıldı. Peki 2017 yılında Polis Memuru ve Polis Özel Harekat personeller ne kadar maaş alacak? İşte yayımlanan net maaşlar.

Polis ve PÖH Maaşları

2017 yılına girilmesi ile normal memurlara zam yapıldığı gibi Özel Harekat Polisi ve normal Polis Memurlarına verilen maaşlarda da zam yapıldı. İşte 2017 yılı PÖH ve Polis Memuru maaşları.

Normal Polis Memuru 2017 yılında gelen zam oranları ile net 3 bin 941 lira maaş almaktadır. Temmuz ayında gelecek olan zam oranı ile Polis Memurlarının maaşlarının 4 bin lirayı geçmesi beklenmektedir. Polis Özel Harekat personelleri ise 4 bin 801 ile 5 bin lira arası maaş almaktadır. Temmuz ayı zammı ile maaşların 4 bin 800 ile 5 bin 270 lira arasında olması beklenmektedir. Bu maaş oranları personelin görev süresi, katıldığı görevleri, başarılı operasyonları, evli olma durumu, çocuk sahibi olma durumu ve özel durumlara göre değişiklik göstermektedir.