Ülkemizde faaliyetlerine devam etmekte olan kuruluşlarda istihdam eden muhasebeciler ne kadar maaş alıyor? Muhasebeci maaşları ne kadar oldu?

Bilindiği gibi muhasebeci olabilmek için adayların meslek liselerinin muhasebe bölümlerinden mezun olması ya da önlisans, lisans gibi üniversite bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. Bu bölümlerden adaylar mezun olarak muhasebeci olabilmektedir. Peki muhasebeci maaşları ne kadar? Muhasebeci maaşları ne kadar oldu?

MUHASEBECİ MAAŞI

Buna göre özel sektörde istihdam etmekte olan muhasebecilerin maaşları bin 404 liradan yani asgari ücretten başlamaktadır. Bilindiği gibi pek çok özel sektörde çalışan kişiler lise mezunudur ve buralar önlisans ile lisans mezunu muhasebeciler alınmamaktadır.

Normal dediğimiz kuruluşlarda istihdam eden muhasebeciler bin 800 - 2 bin lira civarı maaş almaktadır.

Yine özel sektörde faaliyetlerine devam eden büyük kuruluşlarda istihdam eden muhasebecilerin maaşları 5 bin lira - 10 bin liraya kadar yükselebilmektedir.

KENDİ İŞİNİN SAHİBİ OLMAK

Yine muhasebe bölümünü bitiren adaylar elde ettikleri belgeler ile şahıslarına özel muhasebe dükkanları açabilir. Açılacak olan bu dükkanlar ile özel sektör dükkanlarının defterlerini tutabilir ve defter başı ücret kazanabilmektedir. Muhasebecilik yapan kişiler kendi dükkanlarını açarak da ciddi kazanç elde edebilir. Ancak bunun için öncelikle muhasebecinin tanınır olabilmesi gerekmektedir. Yoksa iş bulmakta zorlanabilir.