Türkiye Su Enstitüsü’nün Yaptığı KPSS Puanı Şartı Aramaksızın Personel Alımları Sayıştay Raporuna Girdi

Türkiye Su Enstitüsü tarafından yapılan ve KPSS şartı aranmayan personel alımlarında sadece mülakatlarla birlikte yapılan uzman personel alımları Sayıştay tarafından rapor edildi. Gerekçe ise eşitlik ilkesine aykırı olmasıdır.

Türkiye Su Enstitüsü’ nün KPSS puanı olmadan, sadece mülakatlarla uzman alımları Sayıştay tarafından rapor edildi. Gerekçe olarak da eşitlik ilkesine aykuru bulunduğu açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye Su Enstitüsü’ nün resmi yayınladıkları uzman personel alımları birçok insanımızın yüzünü güldürmüştü. Ancak, ilk defa enstitü alanında kadrolarda çalışacak kişilerde KPSS puanı aranırken kurumlarda projelerden görevli eleman olarak çalışanlar bu durumdan muaf tutulmuştur. Sonuç olarak da iki personel KPSS puanı aranmaksızın sadece mülakatlar sonucunda alınmıştı.

Türkiye Su Enstitüsü, Sayıştay tarafından rapor edilen konuya ilişkin olarak yaptıkları savunmada 658 sayılı KHK’ nın söz konusu uygulamasıyla cevap vermişlerdir.

Tüm bu savunmalara rağmen Sayıştay’ ın cevabı ise değişmedi. Sayıştay görevlilerinin yapmış oldukları tespit sonucu, aynı işte ve kadroda çalışan ve daha önce işe başlamış olan bir kısım personelin KPSS puanı şartı ile işe alındıklarını, söz konusu uygulamayla yani mülakatla alınan personellerin ise bu durumda eşitlik ilkesine aykırı olduklarını bir kez daha belirtti. Tüm bu gelişmelerle beraber de meraklı bekleyiş başladı. Alınan kararlar ve çıkan sonuçlar herkes için bir merak konusu.

Editör: TE Bilisim