PTT ve Türk Telekomda Çalışanlar KPSS Başvurusunu Nasıl Yapacak

Temmuz'da yapılacak olan 2015 KPSS başvuruları 6 Mayıs 2015 tarihinde başladı ve 21 Mayıs 2015 tarihinde sona erecektir. Öncelikle Başvuruları kaçırmamnınız öneririz.

Bir önceki kılavuzdan farklı olarak 2014 teki kılavuzda da olduğu gibi başvuruda bulunacak adayların çalışma bilgileri isteniyor. İstenilen seçeneklerden birisi ise, Kamu kurumlarında işçi olarak çalışıyorum. Bu sunulan ifade Türk Telekom ve PTT çalışanları olarak KPSS başvuruda bulunacak adaylar tereddüte kapıldı.

Peki bu sunulan seçenek arasındaki Kamu kurumda işçi olarak çalışıyorum seçeneğini açarsan, aşvuruya göre Kamu İşçisi Nedir?

Kamuda çalışan işçiler 657 sayılı Kanunun 4. Maddesini (d) bendinde yer almaktadır. Ancak burada sadece tanımı verilmiştir. Bunlar DMK'ya tabi değildir. Bu kamu işçiileri ister sürekli ster geçici olsunda 4857 sayılı iş Kanununa tabidirler. Devamlı işçiler kadroya bağlı ve Geçici işçiler ise pozisyona bağlı olarak çalışırlar.

KPSS ye başvuruda bulunacak olan Türk Telekom Çalışanları;

Türk Telekomda çalışan ve KPSS ye başvuruda bulunacak adaylar önce bilmelidirlerki, Türk Telekom bir kamu kuruluşu değildir. Türk Telekom bir özel şirkettir.

Türk Telekomda çalışanlar KPSS'ye başvuruda bulunurken kurum çalışma bilgisi bölümünde bulunan seçeneklerden hiç birini işaretlemeyip boş bırakacaklardır.

KPSS başvurusunda bulunacak olan PTT çalışanları;

PTT her ne kadar özelleştirme gibi bazı işlemleri bulunsa da PTT hala kamu kurumu olma niteliğinde devam etmektedir. Bu nedenle PTT bünyesinde çalışan KPSS adayları KPSS ye başvuruda bulunurken kılavuzda bir kamu kurumda işçi olarak çalışıyorum seçeneğini seçmelidirler.

Editör: TE Bilisim