ÖSYM’den KPSS’deki Branş Sıralaması için Açıklama Geldi

öSYM bu gün yazılı bir açıklama yaparak KPSS’de branş sıralamalarının neden değiştiğini dile getirdi. ÖSYM’den yapılan açıklama şu şekilde;

11 Ağustos 2014 tarihinde ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılan 2014-KPSS Lisans sınavına giren adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları değiştirilmiş ve bu konuda da adaylara bilgi verilmiştir.

Adayların branş sıralamasındaki değişiklikler, Aday İşlemleri Sisteminde yer alan lisans alanlarına göre belirlendiği için adaylar eğitim bilgilerinde ekleme yada güncelleme yaptıklarında branş sıralamalarında değişiklikler olmaktadır.

2014 KPSS sınavına giren yaklaşık beş bin aday 2015-KPSS başvuruları sırasında aşvuru merkezlerine yeni belgeleri ile başvurarak sistem üzerinde bulunan lisans eğitim bilgilerini güncellemişlerdir. Çift ana dalda eğitimini tamamlayan ve bilgilerini güncelleyen adayların bilgilerini güncellemesi nedeni ile sıralamanın değiştiğini belirtti. Branş bazındaki sıralamalar bu güncellemeler neticesinde değişiklik göstermiştir açıklaması ÖSYM tarafından yapıldı. Açıklamada 22 Mayıs 2015 tarihinde, 2015-KPSS başvuruları tamamlandıktan sonra aday işletim sistemine en güncel gali ile yansıtılmıştır denildi.

Adayların sınav sonucunda aldıkları puan Öğrenim bilgilerindeki yeni bildirimlerin branş bazında sıralamaları değiştirmesinden etkilenmediğini belirten ÖSYM, 2014-KPSS değerlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra adaylara duyurulan sınav puanlarında hiçbir aday için herhangi bir değişikliği neden olmayacağını da açıklamasına ekledi.

Adayları bilgilendirmek için oluşturulan branş bazındaki sıralamalar, kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını daha gerçekçi ve güncel bilgiler ışığında değerlendirmelerine imkan veren bir hizmettir. Adayların yerleştirme işlemleri sırasında branşlarının değil aldıkları puanın etkili olduğu da açıklamaya eklendi.  

Editör: TE Bilisim