Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi yeni bir duyuru yayımladı. Kamu personeli olmak isteyen adayların Lisans düzeyinde eğitim tamamlamaları ile girdiği Lisans KPSS kılavuzu duyuruldu.

KPSS BAŞVURULARI NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Milyonlarca memur adayının girdiği sınav ÖSYM tarafından gerçekleşecek. KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür Sınavı, Alan Bilgisi, Eğitim Bilimleri, ÖABT başvuruları 10 Mayıs tarihinde başladı. Son başvuru tarihi ise 21 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Geç başvuru hakkı için 6 Haziran tarihinde 1 günlük başvuru hakkı tanınacak. Başvurular ÖSYM Başvuru merkezlerinden yapılabilecek.

BAŞVURU ÜCRETLERİ;

Genel Yetenek-Genel Kültür 60 TL, Eğitim Bilimleri oturumu 60 TL, KPSS Alan Bilgisi Sınavları her oturum için 40 TL ÖABT oturumu için 60 TL sınav ücreti alınacak. Adaylar girdikleri oturum toplamı kadar ödeme yapacaklar. Geç başvuru için ise Genel Yetenek-Genel Kültür / Eğitim Bilimleri / ÖABT için 90 TL, KPSS Alan Bilgisi Sınavlarının Her Bir Oturumu İçin ise 60,00 TL sınav ücreti ödenmesi gerekecek.

KPSS SINAV TARİHLERİ;

2018 Kamu Personeli Seçme Sınavına girecek olan adaylar için 22 Temmuz tarihinde sabah oturumu yapılacak. Bu oturma tüm adaylar girecek. 28 Temmuz, 29 Temmuz tarihlerinde sabah ve öğleden sonra oturumlar yapılacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavı ÖABT için öğretmen adayları 5 Ağustos tarihinde sınav gerçekleşecek. Ayrıca Din hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı DHBT ise 9 Aralık tarihinde yapılacak. Sabah oturumları 10:00’da öğleden sonraki oturumlar ise 14:30’dan sonra başlayacak.

Editör: TE Bilisim