Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans düzeyi sonuçları geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Kimi adaylar puanlarından memnun kimi adayların puanlarından memnun değilken büyük merak ile beklenen açıklama ise ÖSYM tarafından yayınlanacak olan sıralama idi. Adayların meraklı bekleyişi sonunda sona erdi ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi aracılığı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans Branş Sıralamalarını açıkladı.

Erken Açıklandı!

Geçtiğimiz senelerde yayınlanan branş sıralamalarının tarihleri incelendiğinde gelen olarak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi sıralamaları ÖABT sınavının açıklanması ile resmi internet sitesinde duyururken bu sene ÖABT sınavı yapılmadan duyuru yapıldı. Neden erken tarihte duyuru yapıldığı konusunda ise 15 bin sözleşmeli öğretmen alımının yapılacağı için olduğu tahmin edilmektedir.

Eğer sizde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı Lisans Düzeyine girdiyseniz ve başarı sıralamanızı öğrenmek istiyorsanız hemen aşağıda yer alan linki takip ederek branşınızda sıralamanın kaç olduğunu öğrenebilirsiniz. Lisans düzeyi KPSS'de puan önemli olduğu gibi adayların sıralaması da büyük önem taşımaktadır. Sınavların kolay olması ile adaylar yüksek puan alsa dahi sıralamaları düşük gelmekte ve bu yüzden atanamadığı bilinen konular arasında yer almaktadır.

ais.osym.gov.tr

Editör: TE Bilisim