Uzun süredir beklenen duyuru geçtiğimiz günlerde yayımlanmıştı. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre KPSS 2018/1 tercih kılavuzu yayımlanmıştı. Yüzbinlerce aday tercih işleminde bulundu bile. Ancak Henüz tercih işlemi yapmayan veya tercih işleminin tamamlamayan adaylar için tercih işlemlerinde son güne gelindi. Peki kimler tercih yapabiliyor? Sizler için bir kez daha kılavuzlar ve başvuru bilgileri hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

İŞTE DETAYLAR:

ÖSYM KPSS 2018/1 Tercih kılavuzunu için tercih işlemleri 26 Haziran 2018 tarihinde başlamıştı. ancak tercih işemleri için son güne gelindi. İlgili tercih kılavuzuna göre toplamda 1471 kişilik boş kadro yayımlandı ve bu kadrolara göre, Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunları tercih yapabilecek. Buna göre adayların 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından, Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

Söz konusu Merkezi atama için Tercih kılavuzunda ÖSYM geçtiğimi günlerde son yaptığğı duyuruya göre güncelleme yapıldı. Bu sebeple son yapılan güncellemeye ulaşmak isteyen adaylar ÖSYM KPSS 2018/1 Tercih Kılavuzunda Güncelleme Yaptı! adlı haberimizi inceleyerel hem tercih kılazuna ulaşabilirler hemde detaylı bilgi alabilirler.

TERCİH İŞLEMLERİ SONA ERİYOR? NASIL TERCİH YAPILIR?

KPSS 2018 1 tercih işlemleri 26 Haziran 2018 tarihinde başlamıştı. Buna göre adaylar tercihlerini en geç 05 Temmuz 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Tercih işlemleri son başvuru günü en geç 23:59 a kadar ÖSYM'nin resmi internet sayfası üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve Şifrelerini kullanarak tercihlerini şahsen yapmaları gerekmektedir.

Ayrıca alım yapacak olan kamu kurumlarına ulaşmak isteyen ve bu kurumların kadro dağılımları hakkında detaylı bilgi almak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak detaylı bilgi sahibi olabilirler.

SONUÇLAR VE GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMA:

ÖSYM tarafından yapılan duyurrulara, alım kadrolarına, başvuru tarihinde son günlere gelindiğinde veya diğer açıktan memur alım ilanlarının devamlı olarak cebinize gelmesini isterseniz İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek bildirim alabilirsiniz.

 İOS ( İphone ve İpad cihazlarına Buraya Tıklayarak

Android Cihazlar için Buraya Tıklayarak İndirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim