Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından iki senede bir olmak koşulu ile lise ve dengi okullardan mezun olmuş adaylara Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmaktadır. Bu sınava giren adaylar devlet memuru olmaya çalışmaktadır. Adaylara hizmetli, şoför, itfaiye eri, zabıta memuru vb. gibi istihdam olanakları verilmekte olup açılan kontenjan sayısına göre puanlar artıp azalmaktadır.

En son lise ve dengi okullar için yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı 2014 yılında düzenlenmişti. Üzerinden iki sene geçen KPSS sınavının yenisi bu sene yapılacak. 2014 yılında KPSS'ye girmiş olan adaylar son tercih haklarını 2016/1 KPSS Merkezi Atama ile kullanacak. Ancak 2016/2 ve 2017 yıllarında yapılacak olan Merkezi Atamalara adayların başvuru yapabilmesi için KPSS 2016 sınavına girmesi gerekmektedir.

Lise (Ortaöğretim) KPSS Sınavı Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi lise ve dengi okullardan mezun olmuş adayların için bu sene Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenleyecek peki sınav başvuruları ne zaman?

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan takvim planı incelendiğinde lise (ortaöğretim) KPSS sınav başvurularının 9 Ağustos 2016 tarihi ile başlayacak olup 24 Ağustos 2016 tarihinde sonlanacak. Bu tarihler içerisinde adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile söz konusu sınava müracaat edebilir ve onay ücretini yatırarak sınav giriş hakkı kazanabilir. İnternetten başvuru yapamayan adaylar başvuru merkezlerinden ya da lise müdürlüklerinden yardım alabilir

Editör: TE Bilisim