Bilindiği gibi bu sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tartışmalı bir karar imza atarak sınav kurallarına 09.45 saat kuralını getirdi. Bilindiği gibi saat 10.00'da başlayacak olan sınavlar için adayların 09.45'den önce salonlara girmesi gerekmekteydi bu süreden sonra sonra kimse alınmadı.

09.45'i saniyeler geçiren adaylar dahi Yükseköğretime Geçiş Sınavına alınmadı ve Türkiye'nin dört bir yanında adaylar gözyaşlarına boğuldu. ÖSYM'nin bu sene uygulamaya başladığı bu tartışmalı kuralı Kamu Personeli Seçme Sınavında da uygulanacağı öğrenildi.

KPSS ADAYLARI DİKKAT

09.45 saat kuralından dolayı yurdun dört bir yanında adaylar Yükseköğretime Geçiş Sınavına giremedi. Bu kuralın kaldırılıp kaldırılmayacağı tartışılıyor ve YGS'ye 09.45 kuralından dolayı giremeyen adayların ne yapacağı konuşulurken şimdi aynı kuralın Kamu Personeli Seçme Sınavında da uygulanacağı öğrenildi.

Buna göre 21 Mayıs 2017 tarihinde lisans düzeyi adayların gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavında da 09.45 kuralı uygulanacak. Saat 10.00'da başlayacak olan sınava girebilmek için adayların mutlaka 09.45'den önce salona girmesi gerekmektedir. 09.45'den önce salona girmeyen adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavına alınmayacaktır. Bilindiği gibi birkaç dakika ile gecikme değil birkaç saniye ile dahi geciken adaylar 09.45 kuralından dolayı sınava girememektedir. Bu yüzden KPSS adaylarının dikkat etmesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim