Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi memur olmak isteyen adaylar için belirli aralıklar ile düzenlediği Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlemeye devam ediyor. Bu sınava lisans, önlisans ve lise mezunu adayların tamamı girebilmekte olup söz konusu B Grubu sınav iki senede bir ve A Grubu sınav her sene düzenlenmektedir. A Grubu sınava sadece lisans mezunları girebilmekte olup geçtiğimiz günlerde ÖSYM sınav takviminde değişikliğe giderek KPSS sınav tarihinin ileri bir zamana alındığını belirtmişti. Peki yeni sınav tarihi ne zaman?

Ortaöğretim KPSS Sınav Tarihi Belli Oldu

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin sınav takvimine göre lise mezunu adaylar KPSS sınavına 20 Kasım 2016 tarihinde girecek. Eski tarihe göre sınav bir ay ileriye alınmış durumdadır.

Aynı zamanda önlisans mezunu adayların da gireceği KPSS sınav tarihi ileri bir zamana alındı. Söz konusu sınav tarihlerinin öne ve erkene alınması hakkında açıklama yapılırken Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi nede böyle bir değişiklik yaptığını detaylı olarak belirtmedi. Sınav tarihlerinin değişmesinin ardından pek çok aday sosyal medya aracılığı ile sitem etti ve sınav tarihlerinin erkene alınmasını ya da ileri bir tarihe ertlenmesini uygun bulmadı. İlerleyen günlerde tarihte değişiklik olursa sizleri bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim