Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lise (ortaöğretim) mezunu ile öğrencilerine iki sene de bir olmak üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmektedir. Bu sınav çift yıllarda yapılmakta olup en son 2014 yılında düzenlenmişti. Bu sene Ekim ayında yapılması planlanan sınav 20 Kasım 2016 tarihin ertelendi ve adaylar iki hafta önce sınava girdi.

Lisans, önlisans KPSS sınav sonuçları açıklandı ve gözler ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavına çevrildi. Bilindiği gibi FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile kamuda büyük bir boşluk oluştu. Bu boşluğu değerkendirmek ve memur olmak isteyen adaylar ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile başvuru yaptı ve 20 Kasım 2016 tarihinde Kamu Personeli Seçme Sınavına girdi. Rekor bir başvuru gelen sınava yaklaşık 4 milyona yakın adayın girdiği belirtilmektedir.

Tarih Belli Oldu Mu?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin yapmış olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavına 4 milyona yakın aday girdi ve sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı bekleniyor. Merkezi atama başvuruları 21 Aralık'ta başlayacak ve bu tarihten önce sonuçların kesin olarak açıklanması beklenmektedir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından KPSS'nin ne zaman açıklanacağına dair her hangi bir açıklama yapılmadı ancak sınav sonuçlarının tahmini olarak 12 Aralık 2016 tarihine kadar açıklanacağı tahmin ediliyor. Net açıklama yapılırsa sizi konu hakkında bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim