Lise ve dengi okulları bitirmiş adaylar Ortaöğretim seviyesinde görülmekte ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinde buna göre dikkate alınmaktadırlar. Kamu Personeli Seçme Sınavı lisans düzeyi öğrenciler için her sene yapılır ancak lise düzeyi öğrenciler için iki senede bir yapılmaktadır. Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı en son 2014 yılında yapılmıştı. Aradan iki sene geçti ve Ölçmei Seçme ve Yerleştirme Merkezi bu sene de sınav yapacak. Peki sınav ne zaman olacak ve başvuru tarihleri ne zaman?

Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016 başvuru tarihleri hakkında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden konu hakkında açıklama geldi. Söz konusu açıklamaya göre adayların Ortaöğretim seviyesinde KPSS'ye girebilmeleri için 9 - 24 Ağustos 2016 tarihleri arasında ÖSYM'nin resmi internet sitesinden başvuru yapmaları gerekmektedir. Aynı zamanda Başvuru merkezlerinden ya da liselerin müdürlüklerinden konu hakkında bilgi alabilir ve oradan da başvuru yapabilirler.

Lise öğrencilerinin ÖSYM profilleri yoksa yine okudukları okul aracılığı ile 5 liraya profil açtırabilir ve başvurularını oradan yapabilirler. 
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden yapılan diğer açıklama ile Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavı 22 - 23 Ekim 2016 tarihlerinde düzenlenecek

Editör: TE Bilisim