Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile iki senede bir olmak üzere lise, ön lisans ve lisans mezunu adaylarına Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlenmekte olup milyonlarca aday bu sınava girerek yüksek puan almaya çalışmakta ve kamu kurumlarına girmeye hedeflemektedir.

Buna göre memur olmak isteyen adaylarımızın dikkat edeceği bu haber aracılığı ile sizle için 2018 yılı lise (ortaöğretim), ön lisans ve lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS ne zaman, KPSS sınav başvuruları ne zaman yapılacak sorularının net yanıtlarını veriyoruz.

MEZUNİYETLERE GÖRE SINAV TARİHİ NEDİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yayımlanan Kamu Personeli Seçme Sınavı sınav ve başvuru tarihleri takvimine bakıldığında Ortaöğretim adaylarının KPSS sınavı 7 Ekim 2018 tarihinde düzenlenecektir. Adayların sınava 3 Temmuz ile 19 Temmuz 2018 tarihlerinde başvurularını tamamlaması gerekmektedir. Önlisans adaylarının KPSS sınavları 4 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilecektir. KPSS önlisans'a girmek isteyen adayların 28 Ağustos - 12 Eylül 2018 tarihlerinde müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir. Lisans adayları için KPSS sınavı ise 22 Temmuz 2018 tarihinde yapılacaktır. Adayların bu sınava 10 Mayıs - 21 Mayıs 2018 tarihlerinde müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir. Adaylar mutlaka başvurularını gerçekleştirdikten sonra sınav ücretlerini ilgili bankalara ya da online ÖSYM aracılığı ile kredi kartından ödemelerini yapması gerekmektedir.

TÜM KPSS HABERLERİ BURADA

Editör: TE Bilisim