Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ortaöğretim ve ön lisans mezunu adaylarına iki senede bir olmak kaydı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı (B Grubu) düzenlemektedir. Bu sınavdan alınan puanlar ile adaylar kurumların açmış olduğu sözlü ve yazılı sınavlara girebildiği gibi Merkezi Atamalar da açılan kontenjanlara da başvuru yapabilir. Yüksek puan almayı başaran adaylar çeşitli memur olabilmekteler.

Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayınlanan takvimde Lise ve Önlisans mezun adaylara Kamu Personeli Seçme Sınavı 22 Ekim - 23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak. Bu sınava girmek isteyen adaylar için başvurular 9 Ağustos 2016 tarihinde başladı. Başvurular 24 Ağustos 2016 tarihi ile sona erecek. Yani başvuru yapmak isteyen adayların sadece iki günü kaldı.

Onay Ücretini Unutmayın

Kamu Personeli Seçme Sınavına girmek isteyen adaylar başvuru yaptığı gibi onay ücretini de yatırması gerekmektedir. Bu ücreti yatırmayan adaylar sınava girmeyecektir. Onay ücreti 55 lira olarak belirlenmiş olup adaylar kendi TC kimlik numaraları ile bankaların ATM'lerinden, ÖSYM'nin hazırlamış olduğu kredi kartı ödeme sayfasından ya da bankaların internet işlemelerinden yapabilir. Onay ücretini yatırmayan adaylar sınava giremeyecektir. Onay ücreti süresi Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından uzatılabilir.

Editör: TE Bilisim