Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi iki senede bir Kamu Personeli Seçme Sınavı (B Grubu) düzenlemektedir. Bu sınava lise, önlisans ve lisans düzeyi adaylar katılmakta olup lisans düzeyi sınav ayrı yapılmaktadır. Lise ve Önlisans sınavları ise art arda gerçekleştirilmektedir. Çift senelerde yapılmakta olan B Grubu KPSS sınavı geçtiğimiz 2014 yılında yapılmıştı. Bu senede çift sene olduğu için KPSS sınavının bu sene de yapılacağı bilinmekteydi. Sınav başvurularının 9 Ağustos 2016 ila 24 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılması beklenmekteyken her hangi bir ertelenme konusu olmadı ve başvurular açıldı.

Hemen Başvurun

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinden adaylar Kamu Personeli Seçme Sınavı (Lise, Önlisans düzeyi) başvurularını 9 Ağustos 2016 ila 24 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapabilir. Bu süre zarfında başvuru yapmayan adaylar sınava giremez. Alınan puanlar diğer KPSS B Grubu sınavı yapılana kadar geçerli olacak ve bundan sonraki yapılacak olan atamalarda 2014 KPSS sınav sonuçları işe yaramayacak.

Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıda belirtilmiş olan linki takip ederek başvurularını yapabilir. İsteyen Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile başvurularını gerçekleştirebileceği gibi isteyen lise müdürlükleri aracılığı ile başvurularını gerçekleştirebilir. ÖSYM profili olmayan adaylarında yine lise müdürlüklerine giderek profil açmaları gerekmektedir.

https://ais.osym.gov.tr

Editör: TE Bilisim