Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, iki senede bir adaylara B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlemektedir. Bu sınavdan alınan puanlar ile adaylar tercih yapmakta ve devlet kadrosunda istihdam eden memur olmaya çalışmaktadır. Çift senelerde yapılan KPSS sınavı bu sene de ortaöğretim öğrencileri ve mezunları için düzenlenecek. Eski sınav takvimine göre Ortaöğretim KPSS sınavı için sayılı günler kalmıştı ancak ÖSYM sınavı ileri bir tarihe aldı.

Lise KPSS Sınavı Ne Zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin yaptığı duyuruya göre lise mezunu ve öğrencileri için düzenlenecek olan Kamu Personeli Seçme Sınavı 20 Kasım 2016 tarihinde düzenlenecek.

Sınava girmek isteyen adaylar için başvuru süresi doldu. Sınav giriş yerlerinin önümüzde ki ay içerisinde duyurulması beklenmektedir. Ortaöğretim mezunlarının gireceği KPSS sınavının bir ay ileriye alınması ile Merkezi Atamalar da bir ay ileriye alındı. Bilindiği gibi Merkezi Atama Kasım ayının sonlarında yapılması beklenmekteydi fakat lise mezunlarının da 2016/2 Merkezi Atama'da tercih yapabilmesi için başvurular bir ay ileri bir tarihe ertelendi. Lise mezunu adayların gireceği KPSS sınavında her hangi bir değişikliği olması ile konu hakkında sizleri bilgilendireceğiz.