Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile iki senede bir olmak üzere ortaöğretim lise düzeyinde Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmaktadır. Yapılan bu sınava adaylar katılarak yüksek puan almaya çalışmakta ve kamu kurumlarına girmeye çalışmaktadır.

Lise yani ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavına lise mezunu adaylar kesin olarak katılabilmektedir. Peki Lise 1, Lise 2, Lise 3, Lise 4 öğrencileri mezun olmadan KPSS'ye girebilir mi? İşin Olsa ekibi olarak merak ile aranan bu sorunun yanıtını siz değerli okurlarımıza veriyoruz.

LİSE ÖĞRENCİSİ KPSS'YE GİREBİLİR Mİ?

Lise öğrencileri mezun olmadan yani öğrenciyken Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına girebilir mi? Lise 1, Lise 2, Lise 3, Lise 4 öğrencileri KPSS'ye girebilir mi? ÖSYM sınava giriş için her hangi bir şart ve mezuniyet aramadığı için lise öğrencileri KPSS'ye girebilmektedir. Sizlerde lisede okurken KPSS sınavlarına katılabilirsiniz.

SINAVLARI GEÇERLİ SAYILIR MI?

Bazı kaynaklarda lise öğrencilerinin KPSS'ye girebileceği ancak sınavlarının geçersiz sayılacağı belirtilmektedir. Lütfen bu kaynaklara itibar etmeyiniz. Lise öğrencileri KPSS'ye girebilir ve puanları geçerlidir. Yani Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM profillerine girdiklerin de hangi yılda KPSS'ye girdikleri, kaç puan aldıklarını istedikleri anda takip edebilirler.