Yapılan KPSS sınavlarına girerek atama işlemleri için yeterli puan alması gereken öğretmen adayları o sene içerisinde atama yaşayamamış olduğu taktirde direkt olarak KPSS puanı sıfırlanıyor ve bir dahaki sene tekrardan atama işlemlerinin olması için KPSS sınavına girmesi gerekiyordu. Bu durum hem bir çok adayın kendini sürekli tekrar etmesine, zaman kaybına ve KPSS sınavı için verilen ücretin de yenilenmesine neden oluyordu. Meclis içerisinde görüşülen bu durum bir karara bağlanarak Cumhurbaşkanı’na da sunularak bir onay alındı ve resmi gazete de yayınlanarak kanun haline geldi.

Yapılan düzenleme ile birlikte öğretmen adaylarının KPSS süreçlerinde almış oldukları puan 2 yıl boyunca atama işlemlerinde geçerli sayılabilecek.

Cumhurbaşkanı’nın onayından geçtikten sonra resmi gazete de yayınlanan açıklama göre “Madde 1- 18/03/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren Kamu Görevlilerine ilk defa atanacaklar için yapılacak sınavlar hakkında bağlanan genel kararda 11 inci maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır” açıklaması yapılarak adayların artık 2 yıl boyunca puanlarının geçerli olacağı kesinleşmiş oldu.

Editör: TE Bilisim