Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lise mezunu ve öğrencilerine iki senede bir B Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavı yapılmaktadır. Bu sınava milyonlarca aday girmekte olup yüksek puan alarak adaylar devlet memuru olmaya çalışmaktadır. ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılan merkezi yerleştirme atamalarına adaylar başvuru yapabilmektedir. Yine adaylar kurumlar tarafından yayımlanan personel alım ilanlarına da minimum taban puanını alma koşulu ile başvuru yapabilmektedir. Bu sene yapılan KPSS sınavı lise mezunu adaylarına 20 Kasım 2016 tarihinde düzenlendi. Merakla beklenen sınav sonucu açıklandı.

Sorgulama Ekranı

Bu sene FETÖ'cülerin meslekten ihraç edilmesi ile Kamu Personeli Seçme Sınavına 4 milyona yakın aday başvuru yaptı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi resmi internet sitesi aracılığı ile sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
Sınav sonucunu öğrenmek isteyen adayların aşağıda yer alan linki takip ederek TC kimlik numaraları ve ÖSYM şifrelerini girerek KPSS'den kaç puan aldığını öğrenebilir.

Sınava rekor başvuru geldiği için sıralamalarda büyük bir değişim bekleniyordu. Yapılan yorumlara göre sıralamalarda değişim oldu ancak beklendiği kadar sıralamalarda büyük bir değişim olmadı. Puanı açıklanan adaylar 21 Aralıkta başlayan merkezi yerleştirme atamalarına başvurı yapabilir.