Ülkemizde her ne kadar öğretmen alanında atamalar sıkıntılı gibi gözükse de Yükseköğretime Geçiş Sınavı ve Lisans Yerleştirme Sınavlarından alınan puanlar ile her sene binlerce öğrenci öğretmenlik bölümlerini tercih etmektedir. Öğretmenlik bölümlerinin bitmesi ile adaylar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin düzenlemiş olduğu Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi gerekmektedir.

Genel Kültür ve Genel Yetenek gibi sınavlara giren öğretmen adayları aynı zamanda KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavına girmektedir. Alan bilgisi sınavı her ne kadar oldukça önemli olsa da Genel Kültür ve Genel Yetenek Sınavlarından da düşük alan öğrencilerin puanları oldukça düşük olduğu için Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş olduğu atamalarda kendisine kontenjan bulamamaktadır.

2016 KPSS Öğretmenli Alan Bilgisi Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Alan Bilgisi sınavlarına girecek öğrenciler için başvuruları 17 Mart - 31 Mart 2016 tarihleri arasında aldı. Sınav ise yayınlanan yıllık takvime göre 24 Temmuz'da yapılacak. Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ise 3 - 4 hafta arası sürecek.

Adaylar sonuçları Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinden öğrenebildiği gibi sınava girecekleri yeride aynı site üzerinden kendi profilleri ile giriş yaparak öğrenebilecekler

Editör: TE Bilisim