Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından lisans, önlisans ve lise mezunu ile öğrencilerine B Guru ve A Grubu Kamu Personeli Seçme Sınavları yapılmaktadır. Bu sınavlara giren adaylar yüksek puan almaya çalışarak memur olamaya çalışırken kurumların düzenlediği sınavlara girmekte ve ÖSYM'nin internet sitesi aracılığı ile yapılan merkezi yerleştirme atamalarına başvuru yaparak memur olmaya çalışmaktadır. Bu sene lisans ve önlisans KPSS düzenlendi sonuçlar belli oldu. Ortaöğretim KPSS 20 Kasım 2016 tarihinde düzenlendi önümüzde ki haftalarda bu sınavında sonuçlanması bekleniyor. Yılın ikincisi olan merkezi yerleştirme ataması 2016/2'nin 21 Aralık - 30 Aralık 2016 tarihinde yapılacağı Devlet Personel Başkanlığı ile ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu.

Bu Belgeler Sizden İstenebilir

21 Aralık 2016 ile 30 Aralık 2016 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı 2016/2 Merkezi Yerleştirme Ataması gerçekleştirecek. Başvuracak olan adaylardan aşağıda ki belgeler istenebilir.

Sürücü Belgesi: Başvuru yapılacak olan şoför kadrolarında adayların ehliyete sahip olması gerekmektedir. Bazı kadrolar için A2, bazı kadrolar için B ve bazı kadrolar için D ehliyet istenebilir.

Bilgisayar Sertifikası: Bilgisayar ile alakalı olan kadroların neredeyse tümü için bilgiasyar sertifikası istenmektedir. Eğer bilgisayar bölümlerinden memur olmak istiyorsanız mutlaka bu sertifikayı almalısınız.

Yabancı Dil Belgesi: Yine yabancı dil bölümler için açılan kadrolara başvuru yaparken adayın yabancı dil belgesine sahip olması gerekebilir. Bu belgeyi de almanız sizin işinize yarayabilir.

Editör: TE Bilisim