Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı sonuçlarının açıklanması ile merkezi yerleştirme atamaları yapılmaktadır. Hangi kurumun kaç memur alımı yapacağına ilişkin kadro sayısı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamuoyuna duyurulmaktadır. Bu sene ikinci kez yapılacak olan KPSS 2016/2 merkezi atamasında toplam 2 bin 50 memur alımı yapılacak. Bundan önce ki alımlarda daha fazla alımlar yapılmaktaydı ve yıllara göre alımlar incelendiğinde giderek alım sayılarında azalmalar meydana geldiği görülmektedir.

Kadrolar Doldu

Yapılan açıklamalar incelendiğinde kamuda ki kadroların giderek dolduğu belirtilmektedir. Özellikle ülkenin gelişmişlik oranı ve memur alımı sayıları incelendiğinde önce ki yıllarda beklenenden fazla alımlar yapıldığı görülmekte ve kadrolarda ki doluluk oranlarının artması ile memur alım sayıları da yıllara göre düşüş gösterdi.

Önümüzde ki yıllarda memur alım sayılarının daha da azalacağı ve adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından daha yüksek puan alması gerekebilir. Mülakatında tüm kurumları gelmesi ile artık KPSS puanı tek başına önemli olmayacak ve adayın pek çok sınavda başarılı bir grafik izlemesi gerekecek. Bakalım ilerleyen yıllarda alım sayıları nasıl olacak.