Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı ile adaylar devlet memuru olabilmek için yarışmaktadır. Lisans mezunu adaylara A Grubu ve B Grubu sınavlar yapılmakta olup bu sınavların sonucunda yine branş sıralamaları yayımlanmaktadır. Bu sıralamalar ile adaylar aynı bölümlerinde ki rakileri arasında kaçıncı olduğunu görebilmektedir. Bu sene de yapılan Lisans KPSS sonucu aylar öncesinden açıklanmış ve merkezi yerleştirme atamalarına az bir süre kala EKPSS branş sıralamasının açıklandığı gibi lisans KPSS sıralamasının da güncellendiği duyuruldu.

Sıralamalar Güncellendi

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama da lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı branş sıralamasının güncellendiği duyuruldu. Bu belgenin hiçbir şekilde geçerliliği olmadığı ve sadece adayların branşları arasında kaçıncı olduklarını öğrenebilecekleri belirtildi.

Lisans Kamu Personeli Seçme Sınavına girip branşı arasında kaçıncı olduğunu öğrenmek isteyen adaylar aşağıda ki link aracılığı ile sıralamalarını öğrenebilir.

https://ais.osym.gov.tr

Yukarıda ki linke giren adaylar TC kimlik numaraları ile ÖSYM şifrelerini girerek branş sıralamalarını öğrenebilir. 21 Aralık 2016 ile 30 Aralık 2016 tarihlerinde yapılacak olan merkezi yerleştirme atamalarında tercih yapacak olan adaylar branş sıralamalarında kaçıncı olduğunu öğrenerek istediği kadroya bu bilgileri kullanarak başvuru yapabilir.

Editör: TE Bilisim