Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile her sene A ve B Grubu olmak üzere adaylara Kamu Personeli Seçme Sınavı düzenlenmektedir. B Grubu sınavlar iki senede bir yapılmakta ve A Grubu sınavlar ise her sene düzenlenmektedir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile geçtiğimiz gün yayımlanan duyuru da lisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavı müracaatlarının başladığı belirtilmişti. Bilindiği gibi lisans düzeyi KPSS sınavına müracaat edecek olan adayların lisans mezunu olması ya da lisans düzeyinde ki eğitim veren fakültelerin birinde ilgili bölümlerde okuyor olması gerekmektedir.

SON BAŞVURU 23 MART

ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılan müracaatlar 23 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek ve adayların bu tarihe kadar başvurularını yapması gerekmektedir. 23 Mart 2017 saat: 23.59'a kadar başvurular yapılıyor ve adayların sınav başı 60 lira olan ücretini de ödemesi gerekmektedir.

BAŞVURU YAPMAK

https://ais.osym.gov.tr/

Yukarıda verilmiş olan linke girecek adaylar KPSS 2017 seçeneğine tıklayarak ÖSYM'nin sayfasına giriş yapabilir. Buradan da adaylar KPSS lisans başvurusu için formu kendi bilgilerine göre doldurabilir, gireceği sınavları seçebilir, sınava girmek istediği merkezleri seçebilir ve en son adım olan önizleme ile kaydet bölümünü işleme koyabilir. Adayın daha sonra ÖSYM'nin anlaşmalı bankalarından ya da kredi kartı ile KPSS sınav ücretini ödemesi gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim