Ülkemizde bilindiği üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından lisans mezunu adaylara her sene Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlenmektedir. Tabi bu KPSS A grubu ve B grubu olarak ayrılmakta buna göre yapılma yıllarında da farklılık oluşmaktadır.

Çift yıllarda b grubu sınavı yapıldığı için bu sene yani 2018 yılında hem Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS A Grubu ve B Grubu sınavı düzenlenecektir. Peki bu sınava başvurular ne zaman yapılacak, başvuru tarihleri nedir? ÖABT, Alan Bilgisi, GK, GY ve Eğitim Bilimleri testleri ne zaman olacak? Tüm detayları açıklıyoruz.

BAŞVURU TARİHLERİNİ PAYLAŞIYORUZ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS başvuru tarihlerine bakıldığında adayların KPSS lisans düzeyi (GK, GY, Eğitim Bilimleri), KPSS lisans alan bilgisi, ÖABT Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi sınavları için 10 Mayıs ile 22 Mayıs 2018 tarihleri arasında müracaatlarını gerçekleştirmesi gerekmektedir.

KPSS lisans (GK, GY, Eğitim Bilimleri) 22 Temmuz, KPSS lisans alan bilgisi 28 ve 29 Temmuz'da Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ÖABT ise 5 Ağustos 2018 tarihinde yapılacaktır. Adayların bu tarihlerde sınava gireceği ve müracaat tarihlerini unutmaması gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim